1. kolo Croatian Makers lige (2019./2020.)


#88

Pozdrav Pjer,
hvala na prijedlozima, uvijek su dobrodošli i zaista nam pomažu u daljnjem razvoju sustava.

Zahtjevi za promjenama su nužni zato jer bi se moglo dogiti da netko “pregazi” podatke učenika koji se natjecao u recimo prva dva kola. Time će se njegovi rezultati pripisati novom učeniku čiji su podaci uneseni izmjenom. Isto vrijedi i za podatke o ustanovi i mentoru.

Što se tiče suglasnosti, ako vi kliknete da ste prikupili suglasnost u papirnatom obliku bez unosa ikakvih podataka mi ne znamo tko je ispunio/prikupio suglasnosti odnosno trebali bi implementirati da vi možete odabrati koji mentor je prikupio suglasnoti. Implementacijom paralelnog sustava povećavamo mogućnost pogreške i kompliciramo sustav što svakako želimo izbjeći.

Josip


#89

Hvala na objašnjenju. Nakon čekanja uspio sam priložiti rezultate.


#90

Puno hvala,
kako mi jučer u nekoliko pokušaja, nije uspjelo - danas je ipak uspjelo!
Zbunjujuće je da pri objavi podataka, ne postoji nikakva indikacija procesa (traka napretka ili postotak uploada)… pojavi se samo nakratko kartica s obavijesti, a i to je tak’ brzo, da u par puta nisam uopće uočila


#92

ukoliko smanjite video pomoću spomenutog HandBrake-a, upload na internetu standardne brzine između 20-50 MBit-a traje manje od minute, npr. moj video trajanja oko 30 s u HD rezoluciji je veličine oko 50 MB, a nakon obrade koja doslovce zahtjeva samo odabir videa i klik na Encode pada na veličinu oko 5 MB i upload na Vimeo pomoću Neurona za 10-20 sekundi


#93

Znam da je veika navala na servere i da upload traje (bez obzira što sam smanjio datoteke). No što ako ne uspijemo predati do 24sata. Za drugog pak učenika zbog nekakve greške nije povukao podatke ni video, a spremio ga je u sustav. Ja ga ne mogu brisati niti editirati. Može savjet?


#94

Eto i ja imam cijelo jutro problem s unosom rezultata. Vrijeme unosi, ali bodove ne. Video također ne povlači. Pokušat ću kasnije tokom dana, nadam se boljoj sreći…


#95

Nije radilo jutros, od maloprije meni radi savršeno.


#96

Draga Kristina,

pokušajte ponovno. Sada bi sve trebalo dobro raditi.

LP,

Ana


#97

Hvala za program. Super mi je poslužio, a služit će i za daljnja kola.


#98

Puno hvala na odgovoru


#99

Hvala. Uspjelo. lp. Kristina


#100

Da li možemo negdje vidjeti rezultate koje smo unijeli?
Kod mene piše slanje rezultata u tijeku, molimo pričekajte.
I onda nigdje ne mogu vidjeti podatke koje sam unijela, ne znam jesu mi podaci učitani ili ne.


#101

Evo uspjelo mi ucitati i sve se vidi:-)


#102

Koliko dugo traje učitavanje rezultata… ja radim u zadnji cas i sad mi se cini da mi nece nista učitati :disappointed_relieved:


#103

Imam problem s spajanjem robota na laptop. I laptop i robot su novi. Robot je star tek tjedan dana, a laptop jednu godinu.


#104

Što se točno događa?


#105

Draga Terezija,

kontaktirali smo suradnike iz Makeblocka vezano za Vaš problem pa su nam poslali dokument s koracima kako ga možete riješiti. Dokument se nalazi ovdje. Pokušajte s time i slobodno javite feedback koji ćemo im proslijediti.

LP,

Ana


#106

Možemo li dobiti fajlove robotske hvataljke za 3D ispis?
I link na upute za sastavljanje robotske hvataljke.

Hvala.

Lp.


#107

Pridružujem se zahtjevu za datoteke za 3D ispis.


#108

Postoji li datoteka s uputama za korištenje robotske ruke i gdje?