BBC micro:bit - STEM revolucija u školama


#24

U redu! Hvala! Moram priznati da mi se online development jako svidja. :slight_smile:


#25

Pozdrav, evo danas su Micro:bitovi stigli i kod nas.
Hvala


#26

Jučer su učenici isprobali micro:bitove, 5. i 6. razred i brzo su svladali i smišljali sami zadatke :slight_smile:


#27

Danas sam probao micro:bit sa svojim robotičarima. Oduševljeni su.


#28

Od prošlog utorka do danas učenici od 5.-8. razreda na informatici (mali broj učenika ne ide na inf) odradili 1 ili 2 sata s micro-bitovima. Glavna pitanja su bila: “Koliko to košta?” i “Gdje se može kupiti?”. Neki su se sjetili da imaju uskoro i rođendan pa bi mogli mami šapnuti da im to kupi. Uglavnom: Jako nam se sviđa!


#29

Pozdrav,
ne znam gdje bih pitao pa evo ovako postavljam pitanje
budući da škola moga brata nije uključena u micro:bit zajednicu, htio bih mu sam kupiti micro:bit. I zanima me može li se to preko vaše udruge, ili znate gdje je najbolje kupiti.
Trenutno od ovog što sam našao na internetu, ovo se čini kao najbolja opcija: https://shop.pimoroni.com/products/micro-bit-complete-starter-kit (45 funti sa poštarinom i porezom)
Druga stvar, je li bolje kupiti samo micro:bit, a onda ove dodatke posebno naručivati s farnella i sličnih stranica ili je ova ponuda dobra.


#30

Zasad je jedino bitno pripaziti da li imaju dostavu za Hrvatsku, a razlike u cijenama ćete sami najbolje vidjeti.Mi se ne bavimo trgovinom, tako da Vam je neki od ovakvih web dućana najbolje rješenje.


#31

Pozdrav svima!

Zanima me, kako rjesavate baterije? Mi smo se ocito malo previse zaigrali pa nam neki od micro:bitova otkazuju poslusnost.

Kupujete li jednokratne baterije ili imate neko punjivo rjesenje? Mi smo razmisljali jednostavno kupiti na veliko te baterije kada budu na akciji u nekoj od trgovina, ali ne znamo koliko su kvalitetne i isplati li se.


#32

Mi za mBotove koristimo punjive baterije - jedna noć punjenja i rješili smo problem na neko vrijeme - a kod micro:bit-ova je potrošnja još i manja pa se investicija još više isplati.


#33

Za mBotove također koristimo punjive baterije i one nam super funkcioniraju. Ako netko ima neki konkretan link na punjive baterije a da odgovaraju na microbite (nalazio sam samo 1.2V AAA baterije) slobodno pošaljite.

Naravno ako netko koristi jednokratne isto me zanimaju iskustva jer smo razmišljali kupiti relativno puno takvih baterija za malu cijenu (obično bude u trgovačkim centrima takva ponuda) pa da i to isprobamo!


#34

Dino te 1,2V AAA su ok, normalno je kod punjivih da u stvari imaju manji napon, ista je stvar i kod AA punjivih baterija.


#35

Super! Onda cemo vidjeti sto nam se najvise isplati pa cu definitivno javiti na forum sto smo odlucili :slight_smile:


#36

Mlad sam i jos mi svasta pada na pamet. Danas tokom malo duze voznje autom pala mi je na pamet jedna psina koju vjerojatno necu izvesti, ali mi je bila zanimljiva. :smiley:
Napraviti od microbitova natpis POLICIJA SLIJEDITE ME! tako da se prvo pojavljuje Policija, a onda Slijedite me i onda se malo igrati sa zivcima onih koji nam se nabiju na rep auta i lude. :smile: :smile: :smile:


#37

Genijalna ideja! :joy::joy::joy:


#38

Pitanje: Da li djeci dajete micro:bitove da nose doma?

Mislim da bi djeca imala koristi od toga, ali se bojim da bi možda oštetili micro:bitove.

Imam stariju i mlađu grupu.


#39

I meni je ta ideja prošla glavom, ali sam odustala jer su mi na jednoj radionici robotike uspjeli jednog “potrgati”, točnije prilikom odspajanja kućišta s baterijom išćupale su se žice iz konektora i naravno svi se prave “englezima” .


#40

Ono što smo mi napravili jest da smo dali roditeljima da potpišu da se slažu sa time da im dijete posudi micro:bit-ove do kraja školske godine i da će snositi trošak nabavke novog micro:bita ili popravka u slučaju da ga dijete ošteti.
To faktički nije neki veliki iznos - cijeli mb se i kod nas mislim nađe za max. 300 kn. no bitno nam je bilo da su roditelji svjesni što im djeca rade.
Što se tiče pak priključka za baterije - je to je najnezgodniji dio cijelog proizvoda i osobno sam i edukatorima i djeci naglašavao da treba sa time pažljivo rukovati. Za sada nismo imali štete i djeca redovito na radionice donose svoje micro:bit-ove. Evo sutra mi moraju doći sa riješenom domaćom zadaćom. Domaća zadaća je da naprave kompas s time da moraju iskoristiti svih 8 pozicija i strelica jer smo sa 4 pozicije već riješili na radionici.


#41

Kolegica mi je predložila da se napravi dogovor s roditeljima, potvrda o preuzimanju i novčanoj odšteti prema tržišnoj cijeni u slučaju da se “potrga”.
Na ovaj bi način oni koji su odgovorni i žele učiti to i mogli.
Roditelji najbolje poznaju svoju djecu i znaju da li su sposobni čuvati micro:bit.
Nekim roditeljima bi to bila prevelika obaveza da paze na micro:bit dok ga djeca koriste, pa mogu odlučiti da ga ne preuzmu.


#42

Hvala, mislim da ćemo i mi to probati.


#44

Hvala na lijepim željama - i sa moje strane želim svima sretnu i uspješnu 2019. godinu … a sada na temu … da li možete ovo izdvojiti u zasebnu temu - sve gomilati na isti thread je nepregledno i zbunjujuće.

Hvala.