Ovaj topic je otvoren za sve upite i informacije vezane za projekt ProMikro.
ProMikro - generalne informacije i pitanja
Zanima me je li potrebno dolaziti na ProMikro radionicu ako smo prosli radionice vezane za BBC micro:bit - STEM revoluciju?
This topic is now a banner. It will appear at the top of every page until it is dismissed by the user.
Preporučamo da dođete, neće biti skroz isto, a dobit ćete i informacije o projektu, plus tu je uvijek ponešto korisno od druženja s kolegama istih interesa.
Pozdrav svima.
Nakon što se učenicima 6. razreda podijele micro-bitovi, zanima me kakva je procedura u slučaju gubitka ili oštećenja micro-bita? Tko je dužan nadoknaditi štetu (koliko sam shvatio microbit, punjač, kućište za baterije i baterije koštaju 200kn), škola ili roditelji učenika? Također, što ako učenik ne želi prihvatiti microbit i ponijeti ga kući?
Mi smo planirali problem riješiti sa dvije suglasnosti roditelja.
Evo kratkih verzija.
Suglasnost za učenike koji preuzimaju microbit- Roditelji daju suglasnost za preuzimanje microbitova pri čemu i prihvaćaju odgovornost za nadoknadu štete, ukoliko je bude, i dužni su vratiti microbit na kraju 6. razred.
Suglasnost za učenike koji ne žele preuzeti microbit - Roditelji daju suglasnost da učenik neželi prihvatiti microbit. Microbit ostaje u školi, koristit će ga kada to nastavnik kaže. Nakon korištenja microbit ponovno ostaje u školi. Ukoliko šteta nastane u školi pri učenikovom korištenju, roditelj također nadoknađuje štetu.
Ovo su naši prijedlozi, pa nas zanima što vi mislite o tome.
Tocno to sam se i ja pitao… I sad vidim da uopce nisam razmisljao o ovom drugom problemu, a to je neprihvacanje microBita. Mislim da su ove dvije zamisli savrsene i da cemo se na taj nacin zastiti kao ucitelji, ali i kao skole od mogucih troskova ili nezadovoljnih roditelja.
Mozda napraviti univerzalni obrazac kojeg bi koristile apsolutno sve skole.
Na predmetnoj radionici su rekli da djeca ne moraju prihvatiti microbit ako neće i da sve ostale mogućnosti reguliramo na razini škole, tj. sa suglasnostima roditelja.
Još smo u postupku definiranja suglasnosti. Kada napravimo suglasnosst, objavit ću je ovdje uz dopuštenje ravnateljice pa će ostali moći dati još prijedloga.