4.KOLO-Što nas očekuje?


#1

4.KOLO-Što nas očekuje?


#2

Dragi CML-ovci… dajte nam neki savjet što početi pripremati s učenicima za 4.kolo.
Bliže se proljetni praznici i svi moji dragi učenici planiraju negdje ići… uglavnom nitko od njih ne će biti slobodan doći na radionice za vrijeme praznika. Voljela bih da mogu dio priprema odraditi prije njihovog proljetnog odmora


#3

Nadam se da ce kolo biti krajem 5.mj tako da svi imamo vremena za pripreme. :slight_smile:


#4

Pozdrav,

znamo da je vrijeme vrlo kritično i da su praznici pa smo odlučili da 4 kolo bude bazirano na znanjima koje su Vaši učenici već usvojili. U ovome kolu ćemo koristiti ultrazuvučne senzore i senzore za praćenje linije a zadatak će biti baziran na izgjegavanju prepreke koja će se nalaziti na crti.

Tijekom ovog tjedan biti će objavljen i jedan kratki edukacijski materija da Vam pomognemo u rješavanju a krajem tjedna Vam šaljemo sve materijale za kolo.

P


#5

Pozdrav! Moze jedno pitanje? Kako mozemo napraviti neovisnost izmedju vremena u kojem svijetle diode i vremena kretanja mBota? Npr. diode svijetle 1 sekundu pa se iskljuce 1sekundu,pa se upale …a da pri tom mBot vozi pravo,desno…a da se vremena dioda ne zbrajaju s vremenima kretanja robota?


mBot paralelne radnje (vožnja i svjetlo)
#6

Nisam pronasao nacin da se radnje razdvoje pa pretpostavljam da ne postoji mogucnost paralelnog izvrsavanja 2 operacije. Jedino zbrajanje svih vremena. :confused:


mBot paralelne radnje (vožnja i svjetlo)
#7

Pogledajte ovaj post za paralelne radnje. Post je dugačak pa sam ga odvojio u zasebnu temu.


#8

Pozdrav!
Molim vas dajte nam odmah po završetku 4.kola neki “skraćeni” zadatak kao uvod u zadatak 5.kola… djeca se trgaju od obveza, pogotovo osmaši… krenula su ispitivanja, ocjenjivanja, priprave za krizmu… ne stignu dolaziti niti raditi. Hajmo im olakšati kraj školske godine!
Hvala!