BBC micro:bit - STEM revolucija u školama


#1

Ako je nekome promaklo - evo informacije koje možete podijeliti svim školama koje do sada nisu sudjelovale u edukaciji.
Što nas više ima to će biti i više malih genijalaca:

Logično pitanje je i da li mi koji već sudjelujemo u ligi moramo ispunjavati prijavnicu?


#2

Vec smo se prijavili. :slight_smile:


#3

Prema mailu koji smo dobili, moramo se i mi koji smo već u Ligi prijaviti.


#4

Pozdrav,

trebate. Važno nam je da se škole i ustanove same prijave.

Ne želimo nikoga “gurati” u sudjelovanje u necemu što mu možda ne odgovara.

Dario


#5

Može li malo pojašnjenja kako će koristiti micro:bit u školi osim prema vlastitoj želji. Hoće li biti neko natjecanje kao s mbotovima? Također, ako se škola prijavi, može li prijavu i otkazati zbog određenih razloga?


#6

Slično kao i Marka, zanimaju me detalji oko mikro bita. Imaju li ikakve veze sa mbotovima? Obzirom da na mail niste slali odgovore, može li pojašnjenje o svemu- ovdje? Hvala!


#7

Pozdrav svima koji doprinose ovom izvanrednom projektu…

Kako sam vidio da je kampanja bila uspješna i da su učenici oduševljeni, moj prijedlog je da krenete u izradu Metodičkog priručnika i kurikuluma s temama / sadržajima / međupredmetnim korelacijama / temama za projektnu nastavu, kako najbolje integrirati robotiku i programiranje u nastavu kako bi ubrzali i pojednostavili integraciju s jedne strane, a s druge strane svima koji su negativno nastrojeni prema ovom pokažete da postoji i sustavno promišljanje u projektu.

Sretno i zaista ste zakon!

Tomislav, OŠ Ludina


#8

S obzirom da smo se jako zagrijali za micro:bitove zanima me postoje li kakve informacije o tome kad ce micro:bitovi biti dostupni skolama, odnosno kad ce krenuti distribucija setova?


#9

Moja je informacija da su neki paketi već počeli pristizati u neke škole pa pretpostavljam da će to sve prilično brzo postati sadašnjost i za ostale :slight_smile:


#10

Pozdrav svima,

paketi su jučer krenuli prema svim školama iz CM lige. Neki su isporučeni već jučer, većina će biti danas, a o neke udaljenije škole stići će u ponedjeljak ujutro.

U sljedećem tjednu između utorka i petka (21.-24.02) biti će održane početne radionice za korištenje micro:bita za ustanove koje sudjeluju u CM ligi, a u tjednu iza toga biti će održane početne radionice za sve novouključene škole.

Službene obavjesti i termini stižu danas e-mailom na škole.

P


#11

Hoce li mailovi biti slani samo na mailove skole ili i na mailove mentora? Pitam jer tajnistvo nase skole radi do 15h i ukoliko se posalje nakon tog vremena, mail nece biti proslijedjen do ponedjeljka, a s obzirom da sljedeci tjedan krecu edukacije bilo bi dobro znati sto prije zbog organiziranja zamjena ukoliko ce biti potrebno s obzirom da neki od nas rade u skolama sa dvije smjene. Hvala!


#12

Slati cemo na sve e-mail adrese.

P


#13

Potvrđujem da je danas stigao paketić i kod nas. :smiley: :clap:


#14

Stigli su i k nama. Igram se s njima i imam osmjeh od uha do uha, kao klinac koji je dobio dugo iscekivanu igracku. :slight_smile:


#15

BBC:microbitovi stigli i u moju školu! Jednog sam si uzeo doma preko vikenda i već sam ga isprogramirao kao kockicu za igru Čovječe ne ljuti se - protreseš microbit i on uključi LEDice kao na kockici, nasumično od 1 do 6. Prezabavno.


#16

Pozdrav svima i sve pohvale za projekt. Čitam ovdje da su neki već dobili microbitove, pa me zanima gdje se može vidjeti tko će sve dobiti microbitove? Ili će ih možda dobiti svi prijavljeni?


#17

Mi smo još jučer dobili micro:bit-ove :slight_smile:
Popis prijavljenih možete pogledati ovdje, a dobit će ih sve prijavljene ustanove. Rok za prijavu je još otvoren.


#18

I mi smo danas dobili micro:bitove u školu :slight_smile:


#19

Piše u pozivu na obrazovanje (edukaciju) kako je potrebno ponijeti laptope sa sobom. Trenutno nemam laptop s Windowsima pri ruci, hoće li raditi i s Ubuntuom? Ili da večeras bekapiram Ubuntu i privremeno instaliram Windowse?


#21

Jel to znaci da ce skole osigurati bezicni internet obzirom da je potreban za block programiranje?