Kids Hack Day - Travnik


#1

Poštovani,

kao prvo želim da se predstavim, ja sam Ado i vlasnik sam škole programiranja u Travniku. Mi skupljamo tu djecu od 4 do 18.godina i trenutno imamo aktivnih 100 članova. Prošle godine smo organizirali Kids Hack Day i želja nam je da tu priču malo proširimo.

Kids Hack Day je serija globalnih i besplatnih IT dešavanja za djecu i porodice. Prvi ovakav događaj organizovan je u prijestolnici Kraljevine Švedske, Štokholmu, a sada se organizuje u nekim od najprestižnijih gradova svijeta, te se radi na uvezivanju škola i djece kroz komunikaciju i rad.

Ove godine, Kids Hack Day će biti organizovan u šest gradova. Čini nam veliko zadovoljstvo da će se Travnik naći u društvu sa sljedećim gradovima: Philadelphia (SAD), Mumbai (Indija), Johannesburg (Južna Afrika) i Štokholm (Švedska) i Nairobi. Osmišljeni koncept eventa omogućit će nam konstantnu komunikaciju sa ovim gradovima, a sve u cilju kako bi ideje mališana uvezali i napravili pozitivnu priču koja će imati odjeka na četiri kontinenta.

Organizacija događaja je besplatna i možete nam se priključiti. Možete koristiti koje god želite materijale te samim tim ako imate opremu samo se priključite organizaciji. Svakako ako želite možete da prisustvujete i našem događaju u Bosni i Hercegovini za koje bi vam mogli obezbijediti besplatan smještaj.

Molim da me kontaktirate ako su vam potrebne dodatne informacije. Slijedeći Kids Hack Day je u 15.04.2023.godine.