Dragi mentorice i mentori,
Nastavljamo s MakeX natjecanjem i u 2020. Ovdje možete postavljati pitanja vezana za natjecanje i opremu.
Plan za ovu godinu ćemo vam poslati e-mailom.
Sretno svima.
MakeX 2020 info i pitanja
Dragi organizatori,
Mentorica mi je rekla da se na MakeX natjecanje ove godine smiju prijaviti samo učenici osmih razreda. Zašto je uvedeno to pravilo? Ja sam učenik sedmog razreda i zašto se nemam pravo natjecati?
P.S. To znači da se naša škola uopće ne može natjecati jer kod nas na robotici nema nikog iz osmih razreda.
Mislim da je doslo do nesporazuma… Ove godine se mogu prijaviti učenici osmog razreda (uz učenike i drugih razreda), dok se prošle godine nisu mogli prijaviti osmaši jer se natjecanje održavalo u jesen kad su oni već srednjoškolci…
Dragi Luka, kako je @bradica napisao ove godine se mogu natjecati i osmasi jer se natjecanje odrzava u skolskoj godini 2019/2020. Ti se slobodno pripremaj s ekipom za natjecanje. Ako budes imao jos pitanja slobodno pisi.
Dragi mentori,
Zna li itko koji paket dijelova za mBot-a će biti na natjecanju? Vidio sam da će biti neka Smart Kamera… Isto tako tko organizira majce za MakeX? Vidjeli smo na prošlom i pretprošlom MakeX-u da neke ekipe nose majce a mi neznamo je li to ta udruga plati ili se to negdje može prijaviti…
U prvoj polovici godine održati natjecanje s kompletom opreme iz 2019. godine. Majice je osiguravao IRIM u skladu s mogućnostima. Recimo 2018. godine smo ih osigurali ali 2019. nismo.
Pošto sam ja učenik i nemam pristup Neuronu, mogu li igdje drugdje skinuti zadatak za MakeX 2019? I isto tako hoće li biti ove godine MakeX zbog Covid-19?
MakeX 2019 informacije
Na linku www.makex.io/information/download/ pod History Archieve pogledaj
"2019 MakeX Starter-City Guradian Rules Guide V1.2" .
A ovdje imaš spisak misija po takmičenjima www.makex.io/information/announcements/ .
Prošlogodišnje hrvatsko ti je pod nazivom “Missions of 2019 MakeX Robotics Competition - Europe Open”.
Ali prvo pogledaj ova dva videa
- Rules Guide Animation: 2019 MakeX Starter City Guardian ( www.youtube.com/watch?v=QbnMVPh2uPc )
- 2019 MakeX Starter City Guardian Referee Training ( www.youtube.com/watch?v=3qMHYorySco )
Ako proguglaš “2019 MakeX” naći ćeš dosta materijala kako je sve to skupa izgledalo.
Vukovarska gimnazija dobila je 2020 MakeX stipendiju ! Čestitke ekipi !
http://www.makex.io/posts/2020/03/17/the-first-recipients-of-2020-makex-challenge-scholarship/?fbclid=IwAR12Du9vAy6_d_n06p5t9WlLYaSvgYPOhg8vkZnAizFPA6ksFlndvEvjHNM