MakeX Spark 2021


#1

Pozdrav svima!
MakeX je natjecanje u naprednoj robotici kojem smo imali priliku pristupiti i preko naših regionalnih i europskih priprema/natjecanja koje je organizirao IRIM, a pobjednici su nastupali i na svjetskim natjecanjima u Kini.
Zbog pandemije, prošle godine je došlo do izražaja Spark natjecanje, koje se odvija kroz više kola na zadanu temu. Dva su internacionalna kola, tri kineska. Natjecanje je doživjelo uspijeh i odlučili su ponoviti format i u ovoj godini, te će internacionalna kola biti u petom i desetom mjesecu. Uz razne nagrade za natjecatelje/mentore/organizacije u vidu novih Makeblock proizvoda, najboljih 5 radova u svakom kolu dobivaju i zlatnu medalju i pozivnicu na MaxeX World Championship 2021 u Kini u 12. mjesecu (držimo palčeve da će sve biti u redu oko pandemije).
Više detalja o natjecanju možete vidjeti ovdje:
MakeX Spark
Kao što možete vidjeti na slici, organizirane su radionice i u subotu (pomjerili su sa četvrtka zbog nas Europljana) će biti Meet Up gdje će dio vremena pobjednici prošlih natječaja održati prezentacije kako su pripremili svoj rad, a dio vremena će se predstaviti ostali natjecatelji iz cijeloga svijeta. Među pobjednicima koji će održati predavanje je i Lucija Udovčić sa svojim omegaBrush projektom.
Pozivam sve da se pridruže natjecanju i predavanju, bude zanimljivo i štošta se nauči. Ja sam ovdje sve to pojednostavnio, ali su fino to napravili da se nauči cijeli ciklus projekta.
Tu sam za sva pitanja i ako treba pomoć.
Lijep pozdrav,
Željko Udovčić
Mentor O.Š. Josipovac