Maqueen - punjive baterije


#1

Molio bih nekoliko informacija:
Može li Maqueen puniti klasične (AA R06) punjive baterije kao što puni 18650 bateriju ili mi treba punjač za te baterije?
Je li moguće kupiti samo nosač za 18650 bateriju kao što ima B verzija Maqueena?

Znam za pravila, ali na satovima moramo imati punjivu alternativu jer jeftine baterije nisu optimalne, a za optimalne baterije ne želim plaćati obzirom da škola više nema svoju blagajnu i ne mogu kupovati samo tako.


#2

Dragi Dejan,

za punjive AA baterije morate imati zaseban punjač.
Nosač za 18650 bateriju se mogao zasebno nabaviti. No DFRobot to trenutno nema na stanju pa se zasad ne može nabaviti zasebno, no predlažem da pratite njihovu stranicu: https://www.dfrobot.com/


#3

U redu! Hvala!
Molit ću još samo informaciju vezanu za 18650 baterije. Može li se ona puniti preko robota, kao kod mBota, ili je baš potreban nosač sa popratnim portovima?


#4

18650 baterija se ne može puniti direktno preko robota (kada je micro:bit u robotu pa kablom povezan s računalom). Dakle, potrebno je imati DFRobot kučište za tu bateriju preko koje se onda i puni ili neki vanjski punjač kojim ćete puniti bateriju. Možete recimo preko mBota puniti te baterije pa ih koristiti na Maqueenu dok ne nabavite kučišta za njih.


#5

Hvala na informacijama. Vjerojatno cemo tko i raditi dok ne nabavimo OEM nosac 18650 baterije za Maqueen.