Projekt IoT 2019/2020


#1

U Blynku mi pokazuje grešku “Wasn’t online yet”.

Ima li tko slična iskustva?
I savjet kako riješiti problem?

Hvala.

EDIT: problem solved! :slight_smile:


#2

Također imam isti problem, pa molim za savjet kod rješavanja ovog problema.
Lp


#3

Ovdje može biti puno uzroka, predlažem da provjerite:

  • jeste li učitali osnovni kod za spajanje na blink
  • jeste li upisali dobar username i password
  • jeste li upisali dobar token projekta

Dodatno, nemojte koristiti školsku WiFi mrežu (preko Carneta) jer su vrlo često blokirani potrebni portovi.

Ako ovo ne riješi problem molim vas pošaljite više detalja.


#4

Kod nas je problem bio u Arduino pločici, odnosno, na pločicu se ne može uploadati program.
Kad smo zamijenili pločicu, sve je radilo kako treba.

Imaju li pločice kakvu garanciju, mogu li se reklamirati?
Može li se ta neispravna zamijeniti?

Lp.


#5

Ako se radi o MKR1000,kada ga spojite s računalom brzo dvaput stisnite RST tipku(jedna lampica na njemu krene svijetliti kao da “diše” nakon toga) te onda pokušajte uploadati program. To ga možda spasi.


#6

IoT za razrednu nastavu:
Neuron app nije dostupan više ni na makeblock.com?


#7

Draga Marija,

aplikacija je dostupna ovdje.
Kad dođete na tu stranicu, odaberite Download. Spustit će Vas do Google Play-a pa pritisnite na to i preuzet će se aplikacija.

LP,

Ana


#8

Poštovani,
Vjerujem da ste upoznati s činjenicom da su u škole u sklopu projekta “Škola za život” počeli dolaziti tableti koji zahtijevaju pripremni posao prije nego ih se podijeli učenicima. Naime, taj je posao uglavnom zatekao učitelje informatike, koji su ujedno i mentori IoT projekta. Posljedično, znatnu količinu vremena koju smo prethodno koristili za bavljenje projektom, sada trošimo na setup tableta (konkretno, 210 jedinica u našoj školi). Iz tog Vas razloga lijepo molim da razmotrite produljenje roka izrade digitalne igračke barem do petka, 14. veljače. Hvala na razumijevanju.


#9

Ok,sve radi!
nisam instalirao biblioteku WiFi101…
lp
>^…^<


#10

Događaju nam se poteškoće s radom jednog servo motora: povremeno ne radi, vjerojatno gubi kontakt na spoju kabla s motorom. Molim savjet što mogu učiniti! Hvala!


#11

Slažem se sa prijedlogom kolege Dina, radi 16 dana štrajka, učenici nisu mogli raditi na projektu. Tako da produžite rok izrade projekta za dane štrajka.
Nadam se da možete uvažiti prijedlog!
Lp
>^…^<


#12

Hvala svima na sudjelovanju u raspravi i pitanjima.

Što se tiče produženja roka mnogi su se kolege javljali da su radili s učenicima tokom štrajka pa nismo imali namjeru produljivati rok. Svakako, ako i budemo produljivali to će biti za nekoliko dana, ne više od 7, ali predlažem da se na to ne oslanjate.

Paolo


#13

Radi li se ovdje o Neuron kompletu ili?


#14

Da, Neuron, razredna nastava.


#15

@AnaT će vam pomoći.


#16

Draga Marija,

jeste li probali s drugim servo motorom? Ako drugi servo motor radi, vjerojatno je problem u servu, a ako i drugi šteka možda je problem u kabelu, a možda u driveru. Isprobajte na oba ulaza oba motora da utvrdimo problem. Također, trebala bih vidjeti Vaš program da provjerimo da nije u njemu nešto što ne radi kako treba. Slobodno mi pošaljite sliku programa na e-mail (ana.tolic@irim.hr).

LP,

Ana


#17

Inače nisam fan odgoda, ali su se rokovi baš poklopili sa školskim natjecanjima iz informatike, matematike itd… na koje vecina ucenika ide koja su i u IoT skupini. Mi smo radili i za štrajka (vanjski sam suradnik), i za praznika 3x tjedno 2h, ovaj tjedan svaki dan, a danas cijeli dan natjecanje (zupanijsko iz informatike je 14.2.) i nije nam dovoljno da popratimo sve fronte. Mislim uspjet cemo, djeci je sve to superzanimljivo i nabrijana su, ali bi bilo kvalitetnije da se mozemo orijentirati samo na to.

Hvala!


#18

Draga Ana,
hvala na odgovoru i prijedlozima. Jedan servo radi na oba ulaza, drugi ne radi ni na jednom ni na drugom ulazu. Pomicanjem kabla dobijem, vjerojatno, djelomičan spoj pa se povremeno uključuje, zato mislim da je problem u spoju kabla i motora.


#19

Pridružio bih se onima koji traže barem minimalno pomicanje roka. Štrajk, tableti, Croatian Makers liga, Erasmus domaćinstvo i još puno toga nakupilo mi se u vrlo kratkom vremenu. A što se tiče samog štrajka nemam ništa protiv rada sa učenicima za vrijeme štrajka, ali se pitam da li su oni koji u vrijeme štrajka nisu provodili nikakve aktivnosti u kojima sudjeluju učenici negdje pogriješili?

Lp, Nenad


#20

Pridružio bih se onima koji traže pomicanje roka.
Što se tiče štrajka, on je završio 2.prosinca, zadatak objavljen 5. prosinca,
pa ispada da se za vrijeme štrajk nije moglo raditi na projektu “Generacija Now”.
Oni koji su mogli radili za vrijeme štrajka su sudjelovali u projektu “Društvena igra Junior Engineer Academy”.
Tko bi znao da će oba projekta biti slična?
Projektu “Generacija Now” je imao praznike - tu su Božić i Nova godina usred tjedna, pa se nije baš moglo raditi.
Problem je i za samu djecu: ovo je vrijeme natjecanja (mat, inf, teh,…), a paralelno treba učiti i za školu (ispiti i usmena ispitivanja), CRM liga, plus raditi na projektu…