ProMikro - generalne informacije i pitanja


#1

Ovaj topic je otvoren za sve upite i informacije vezane za projekt ProMikro.


#2

Zanima me je li potrebno dolaziti na ProMikro radionicu ako smo prosli radionice vezane za BBC micro:bit - STEM revoluciju?


#3

This topic is now a banner. It will appear at the top of every page until it is dismissed by the user.


#4

This topic is no longer a banner. It will no longer appear at the top of every page.


#5

#6

Preporučamo da dođete, neće biti skroz isto, a dobit ćete i informacije o projektu, plus tu je uvijek ponešto korisno od druženja s kolegama istih interesa.


#7

U redu! U tom slucaju cu svakako doci. Hvala! :slight_smile:


#8

Pozdrav svima.

Nakon što se učenicima 6. razreda podijele micro-bitovi, zanima me kakva je procedura u slučaju gubitka ili oštećenja micro-bita? Tko je dužan nadoknaditi štetu (koliko sam shvatio microbit, punjač, kućište za baterije i baterije koštaju 200kn), škola ili roditelji učenika? Također, što ako učenik ne želi prihvatiti microbit i ponijeti ga kući?

Mi smo planirali problem riješiti sa dvije suglasnosti roditelja.

Evo kratkih verzija.

Suglasnost za učenike koji preuzimaju microbit- Roditelji daju suglasnost za preuzimanje microbitova pri čemu i prihvaćaju odgovornost za nadoknadu štete, ukoliko je bude, i dužni su vratiti microbit na kraju 6. razred.

Suglasnost za učenike koji ne žele preuzeti microbit - Roditelji daju suglasnost da učenik neželi prihvatiti microbit. Microbit ostaje u školi, koristit će ga kada to nastavnik kaže. Nakon korištenja microbit ponovno ostaje u školi. Ukoliko šteta nastane u školi pri učenikovom korištenju, roditelj također nadoknađuje štetu.

Ovo su naši prijedlozi, pa nas zanima što vi mislite o tome.


#9

Tocno to sam se i ja pitao… I sad vidim da uopce nisam razmisljao o ovom drugom problemu, a to je neprihvacanje microBita. Mislim da su ove dvije zamisli savrsene i da cemo se na taj nacin zastiti kao ucitelji, ali i kao skole od mogucih troskova ili nezadovoljnih roditelja.
Mozda napraviti univerzalni obrazac kojeg bi koristile apsolutno sve skole.


#10

Na predmetnoj radionici su rekli da djeca ne moraju prihvatiti microbit ako neće i da sve ostale mogućnosti reguliramo na razini škole, tj. sa suglasnostima roditelja.

Još smo u postupku definiranja suglasnosti. Kada napravimo suglasnosst, objavit ću je ovdje uz dopuštenje ravnateljice pa će ostali moći dati još prijedloga.