Pa , evo , da se ispušem i ja. ( Danas smo imali 2. kolo natjecanja.) Silno sam tužna zbog klinaca jer su sve napravili kako treba, a roboti nisu vozili. Doduše, vozili su oni odlično na susjednoj stazi, ali ne i na svojoj. Kako sam bila zauzeta na drugoj strani dvorane , bodovanjem ostalih učenika, nisam bila u prilici ni pravovremeno reagirati. Doduše, još uvijek nisam načisto zašto na jednoj stazi roboti voze kako treba a na drugoj ne. Staze su bile u dlaku iste i udaljene jedna od druge niti 2 metra. Moja je pretpostavka da su robote ometali blicevi ili neko drugo svjetlo ili uređaj. Šta je , tu je, mi smo ostali bez bodova, ali valjalo bi razmisliti kako spriječiti takve pojave za sljedeći put.
Moj je prijedlog da se dopusti učenicima isprobati staze prije natjecanja ( ovdje se radilo o starijoj skupini učenika koji su svoje robote isprogramirali , tj. učitali program, nakon što su maleni odvozili svoje vožnje), kako bi preduhitrili ovakve probleme.
Također bi valjalo razmisliti i o načinu fotografiranja, jer , ako sam u pravu, i ako je doista ovdje krivica bila u fotoaparatima, moglo bi se odrediti da se ne slika za vrijeme bodovanja.
Eto, to su naša gorka iskustva od danas, pa ne znam, ako netko ima nešto pametno za predložiti, neka se nadoveže.