Molim Vas da odmah u startu razmislite o vremeniku 1. kola jer je nama u školama trenutni termin skroz popunjen školskim natjecanjima.
Kao dokaz prilažem vremenik: Vremenik smotri i natjecanja
1. kolo CM lige 2022
Dragi Dejan,
hvala na informaciji.
Produžit ćemo 1. kolo - trajati će od 2. do 25. veljače 2022.
Lijep pozdrav,
Teodora
Poštovana, gledam stazu za ispis u formatu A0 i vidim da je na startu prikazan mbot robot u suprotnom smjeru od onoga u zadatku. Molim Vas provjerite dal je to u redu ili je nastala greška. Kod ispisa u segmentima to polje je prikazano sa posve drugačijom ikonom.
Hvala.
Dragi Miljenko,
hvala na informaciji - greškom je slika mBota na stazi.
Sada je ispravljeno te možete ponovno preuzeti datoteku u Neuronu.
Lijep pozdrav,
Teodora
Dragi mentorice i mentori,
u sustavu Neuron su dostupni svi potrebni materijali za 1.kolo Lige (zadatci, staze, tablice bodovanja, upute za bodovanje i video vožnje) te ih možete preuzeti.
Ovo kolo će biti online i svi se učenici natječu pojedinačno. Kolo traje od 2. 2. do 25. 2. 2022.
Koristite ovu temu za dijeljenje iskustva i informacija vezanih za 1. kolo.
Lp,
Teodora
Dobar dan,
zahvaljujem na produženju 1.kola, ali možda ste previdjeli da škole od 21. do 25.2. imaju školske praznike. U mnogo škola učenici putuju, a preko praznika im nije organiziran prijevoz. Konkretno za moju školu produženje kola nema nekog efekta, osim ako se produži kolo na tjedan nakon zimskih praznika.
Srdačan pozdrav svima
Draga Mirjana,
hvala Vam na informaciji.
Javit ćemo naknadno datum do kojeg ćemo produžiti trajanje 1. kola s obzirom na zimske praznike.
Lijep pozdrav,
Teodora
Dragi mentorice i mentori,
produljujemo 1. kolo Lige do srijede, 2. ožujka 2022. godine, do 23:59.
Srdačno,
Teodora
Pozdrav, imam problem, robot ucita program s PC i vozi dok je kabelom vezan za PC. Cim se kabel iskljuci iz racunala robot vise ne vozi kao da nije ucitan program.
Poštovani,
provjerite baterije i svijetli li Vam power lampica kada mBot nije povezan s računalom preko kabla. Radi li se samo o kretanju robota ili niti zujalica ni RGB diode ne rade kada se prebaci program?
Predlažem da robot postavite na tvorničke postavke i provjerite rade li svi senzori ispravno kada je na tvorničkim postavkama. Pogledajte dio Ažuriranje firmware-a u ovoj lekciji.
Ako i dalje neće raditi, javite se na teodora.tadej@irim.hr.
lp,
Teodora
Baterije su pune,lampica radi kada je odvojen od PC.I uredno vozi,svira melodiju dok je vezan za PC.
Uvjerio sam se kako nije do racunala vec do robota. 3 robota uredno voze po napisanom koodu.
A probati izbrisati mBlock, drivere i sve i ponovno napraviti instalaciju i azuriranje softwarea na mBotovima?
mBotove vratiti na demo software, isprobati ga, a onda vratiti na radni program…
Znam da je gnjavaza, ali nemam drugi pametniji prijedlog…
Meni se taj problem (da ne mogu učitati program) dešavao na pojedinim računalima, neka smo riješili deinstalacijom i ponovnm instalacijom mBlocka, a neka jednostavno više ne koristimo jer reinstalacija nije pomogla (roboti su se uredno spajali na druga računala). Ne znam u čemu je problem jer su ta ista računla u jednom trenutku normalno prebacivala programe.