Koliko dugo traje učitavanje rezultata… ja radim u zadnji cas i sad mi se cini da mi nece nista učitati
1. kolo Croatian Makers lige (2019./2020.)
Imam problem s spajanjem robota na laptop. I laptop i robot su novi. Robot je star tek tjedan dana, a laptop jednu godinu.
Draga Terezija,
kontaktirali smo suradnike iz Makeblocka vezano za Vaš problem pa su nam poslali dokument s koracima kako ga možete riješiti. Dokument se nalazi ovdje. Pokušajte s time i slobodno javite feedback koji ćemo im proslijediti.
LP,
Ana
Možemo li dobiti fajlove robotske hvataljke za 3D ispis?
I link na upute za sastavljanje robotske hvataljke.
Hvala.
Lp.
Poštovana Terezija,
uputa za sastavljanje hvataljke nalazi se ovdje.
Uskoro ćemo na Izradi webu objaviti nekoliko primjera programa.
LP,
Ana
Dragi Siniša,
upute za sastavljanje hvataljke su ovdje.
Uskoro ćemo prirediti dokumente za 3D ispis pa ćemo Vam javiti.
LP,
Ana
Pozdrav,
na ovom linku se nalaze elementi za 3D printanje i za rezanje na laseru. Molim uzmite u obzir da je za rezanje na laseru u obzir uzeta debljina reza od 0,15 mm.
Ovdje možete pristupiti modelu na Tinkercadu ako želite raditi preinake.
Za sklapanje hvataljke će vam, osim dijelova koje printate/režete, biti potrebni još:
- Servo motor - modeli su konstruirani za rad s ovim motorom (TowerPro SG90 180). Ako radite s nekim drugim velika je vjerojatnost da vam otvori za glavu servo motora neće odgovorati, u tom slučaju je potrebno korigirati model na gornjem linku u Tinkercadu.
- 2 vijka M4x20
- 1 vijak M4x16
- 2 matice M4
- Elektronički dodatak za spajanje servo motora na mcore.
- Kabel za spajanje dodatka na mcore. Možete iskoristiti kabel od mBota ako imate viška.
- U slučaju da vijci koji dolaze sa servo motor nisu odgovarajući kupite šarafiće za lim ili drvo 2x8mm i odgovarajuće podloške.
Upute pronađite na linku koji je Ana postala ranije.
Josip