Pratila sam obavijesti, ali očito nisam dobro razumijela dio oko objave videa. video link me vodi na Vimeo… al mi se u prvom trenutku ništa nije pojavljivalo, klikom na link. NO, sad sam vidjela da sam za jednog učenika krivi video dodala ufff… i što sad…
Neuron mi ne dozvoljava uređivanje prijavljenih rezultata, konkretno linkova za video.
I u Neuronu mi nedostaje neki povratni info o statusu uploada… jel se to može nekako dodati
Molim pomoć, savjet i unaprijed hvala
Sanja
1. kolo Croatian Makers lige (2019./2020.)
LP, imam isti problem…
pokušala sam dva puta, ali novi unos - za sada nije “pregazio” stari … bodovi su OK, ali i dalje imam “krivi” video
ako je zaboravljeno, programčić koji će kvalitetan snimak ostaviti kvalitetnim, a smanjiti na minimalnu vrijednost: https://handbrake.fr/rotation.php?file=HandBrake-1.2.2-x86_64-Win_GUI.exe
Dragi Ivan,
od ove sezone Lige nemamo više regiju Gospić. Ustanove iz te regije smo pridružili regiji Ogulin.
LP,
Ana
Pozdrav,
gdje je moguće vidjeti rezultate koje smo unijeli nakon natjecanja?
Htio bih ih još dodatno provjeriti i biti siguran da su uneseni, ali nigdje ne vidim tu opciju.
Pretpostavljam da bi se rezultati trebali nalaziti dolje pod “Pregled rezultata”, ali mi on još uvijek i
nakon unosa rezultata prazan…
Pozdrav Sanja,
Upload video materijala (i prvi put i ako ga mijenjate) traje neko vrijeme. U pravilu bi sve trebalo biti vidljivo nakon nekoliko minuta ali uzmite u obzir da je pred kraj kola najveća navala na server te u tom periodu i sam upload može trajati duže.
Koliko vidim u sustavu uopće nema rezultata za Vašu školu (OŠ Veliko Trojstvo).
Pazite kod predaje rezultata jer se zbog potencijalno velikih video materijala upload zna odužiti pa se prijevremenim zatvaranjem/refreshanjem prozora rezultati uopće ne spremaju.
Kao što sam napisao u jednom od prethodnih postova, u dane kad se kolo bliži kraju bilježimo veliki broj spajanja i unosa rezultata što bude uzrok sporijem radu pa vas još jednom molim za strpljenje.
Pozdrav Pjer,
hvala na prijedlozima, uvijek su dobrodošli i zaista nam pomažu u daljnjem razvoju sustava.
Zahtjevi za promjenama su nužni zato jer bi se moglo dogiti da netko “pregazi” podatke učenika koji se natjecao u recimo prva dva kola. Time će se njegovi rezultati pripisati novom učeniku čiji su podaci uneseni izmjenom. Isto vrijedi i za podatke o ustanovi i mentoru.
Što se tiče suglasnosti, ako vi kliknete da ste prikupili suglasnost u papirnatom obliku bez unosa ikakvih podataka mi ne znamo tko je ispunio/prikupio suglasnosti odnosno trebali bi implementirati da vi možete odabrati koji mentor je prikupio suglasnoti. Implementacijom paralelnog sustava povećavamo mogućnost pogreške i kompliciramo sustav što svakako želimo izbjeći.
Josip
Puno hvala,
kako mi jučer u nekoliko pokušaja, nije uspjelo - danas je ipak uspjelo!
Zbunjujuće je da pri objavi podataka, ne postoji nikakva indikacija procesa (traka napretka ili postotak uploada)… pojavi se samo nakratko kartica s obavijesti, a i to je tak’ brzo, da u par puta nisam uopće uočila
ukoliko smanjite video pomoću spomenutog HandBrake-a, upload na internetu standardne brzine između 20-50 MBit-a traje manje od minute, npr. moj video trajanja oko 30 s u HD rezoluciji je veličine oko 50 MB, a nakon obrade koja doslovce zahtjeva samo odabir videa i klik na Encode pada na veličinu oko 5 MB i upload na Vimeo pomoću Neurona za 10-20 sekundi
Znam da je veika navala na servere i da upload traje (bez obzira što sam smanjio datoteke). No što ako ne uspijemo predati do 24sata. Za drugog pak učenika zbog nekakve greške nije povukao podatke ni video, a spremio ga je u sustav. Ja ga ne mogu brisati niti editirati. Može savjet?
Eto i ja imam cijelo jutro problem s unosom rezultata. Vrijeme unosi, ali bodove ne. Video također ne povlači. Pokušat ću kasnije tokom dana, nadam se boljoj sreći…
Da li možemo negdje vidjeti rezultate koje smo unijeli?
Kod mene piše slanje rezultata u tijeku, molimo pričekajte.
I onda nigdje ne mogu vidjeti podatke koje sam unijela, ne znam jesu mi podaci učitani ili ne.