Treba li i ove godine tim imati najmanje 4 člana zbog ekipnog zbrajanja bodova?
1. kolo Croatian makers lige (2020./2021.)
Draga Paula,
hvala na upitu.
U pojedinačnom kolu se možete natjecati s koliko god učenika želite te se u takvom kolu za ekipni rezultat uzimaju rezultati od 4 najbolja učenika ili manje (ako ste se natjecali s manje od 4 učenika).
Kad je kolo ekipno i online tada se također natječete s koliko učenika želite, ali se oni natječu svi zajedno i ostvaraju jedan rezutat za ustanovu u tom kolu.
LP,
Ana
Pozdrav
zna li netko što je sa suglasnostima roditelja za ovu godinu. rečeno je da budu online, ima li negdje link
Roditelji otvore ovaj link. Kliknu na suglasnosti umjesto prijave, popune potrebne podatke i to je to.
https://neuron.croatianmakers.hr/accounts/login/
U zadatku za prvo kolo piše: “Mjerenje vremena vožnje počinje pritiskom na tipkalo ili na daljinskom upravljaču, a prestaje kad se robot zaustavi u BAZI.”
Prestaje li mjerenje kad se robot zaustavi u bazi ili kad odradi paljenje i gašenje svjetleće diode?
Jer u zadatku piše: “Nakon zaustavljanja robot svjetlosnom signalizacijom potvrđuje svoj ulazak u bazu. To će učiniti tako da 2 puta upali i ugasi svjetleće diode plavom bojom tako da pola sekunde svjetla budu upaljena te pola sekunde ugašena.”
Lp
Siniša
Pozdrav
Da li se smiju koristiti jači motori sa MakeX ili se moraju koristiti standardni motori sa mBota? Pretpostavljam standardni, ali čisto da provjerim
Pozdrav svima!
Imam mali problem, u samoizolaciji sam i ne mogu fizički biti s djecom, djeci je ostalo jako malo da završe zadatak za 1. kolo no i dio djece je u samoizolaciji (svaki tjedan je netko drugi u samoizolaciji, 2 cijela razreda su bila 10 dana u izolaciji). Pošto sam organizirala našu izvannastavnu aktivnost nulte sate (a stalno smo 1. smjena) rijetko koji kolega je voljan dolaziti na taj sat i raditi paralelno sa tri razreda (razredi se ne smiju miješati).
Pitanje:
Ako djeca ne uspiju završiti zadatak, možemo li se uključiti u natjecanje od 2. kola?
Imamo 5 mBotova i ne mogu ih podijeliti djeci da rade od kuće, također, većina ih nema pisače da ispišu stazu.
Lp
Hvala
S obzirom da se razredi ne smiju miješati robote su ucenici dobili za kući, radimo online sate robotike svi zajedno jednom tjedno. Staze im ja isprintam i ostavim u školi na porti s obzirom da oni dolaze u popodnevnu smjenu. Komuniciramo putem grupe na Viberu. Videe svojih vožnji poslali su mi tako također.
Da li mogu mlađi zadatak odraditi na stazi od starijih (iste su samo mladji nemaju onaj centralni dio koji ni ne koriste, pa da ne režem stazu)?
Mi smo kupili od njih jer su oni najjeftiniji. Čipoteka je nekih 1.100,00 kn. S tim da su cijene porasle od lipnja (nadam se isključivo zbog tečajnih razlika).
Pozdrav svima,
treba li ove godine kod snimanja videa za natjecanje stavljati oznake sa regijom i brojem natjecatelja? Prošle godine nisam sudjelovala pa ne znam je li došlo do promjene.
Hvala.
Poštovani, ima li netko rješenje zadatka iz 1. kola?
Unaprijed zahvaljujem i lijep pozdrav svima!