1. kolo Croatian makers lige (2020./2021.)


#1

Treba li i ove godine tim imati najmanje 4 člana zbog ekipnog zbrajanja bodova?


#2

Draga Paula,

hvala na upitu.
U pojedinačnom kolu se možete natjecati s koliko god učenika želite te se u takvom kolu za ekipni rezultat uzimaju rezultati od 4 najbolja učenika ili manje (ako ste se natjecali s manje od 4 učenika).
Kad je kolo ekipno i online tada se također natječete s koliko učenika želite, ali se oni natječu svi zajedno i ostvaraju jedan rezutat za ustanovu u tom kolu.

LP,

Ana


#3

Pozdrav
zna li netko što je sa suglasnostima roditelja za ovu godinu. rečeno je da budu online, ima li negdje link


#4

Roditelji otvore ovaj link. Kliknu na suglasnosti umjesto prijave, popune potrebne podatke i to je to.
https://neuron.croatianmakers.hr/accounts/login/


#5

Hvala :slight_smile:


#6

U zadatku za prvo kolo piše: “Mjerenje vremena vožnje počinje pritiskom na tipkalo ili na daljinskom upravljaču, a prestaje kad se robot zaustavi u BAZI.”

Prestaje li mjerenje kad se robot zaustavi u bazi ili kad odradi paljenje i gašenje svjetleće diode?

Jer u zadatku piše: “Nakon zaustavljanja robot svjetlosnom signalizacijom potvrđuje svoj ulazak u bazu. To će učiniti tako da 2 puta upali i ugasi svjetleće diode plavom bojom tako da pola sekunde svjetla budu upaljena te pola sekunde ugašena.”

Lp
Siniša


#7

Pozdrav,
zna li tko koja je cijena mbota


#8

975kn
https://ardubotics.eu/hr/bestsellers/2015-mbot-v11-edukacijski-robot-bluetooth-verzija.html?search_query=Mbot&results=31


#9

Pozdrav,
Mjerenje završava kad se robot zaustavi a prije signalizacije. :wink:


#10

Pozdrav

Da li se smiju koristiti jači motori sa MakeX ili se moraju koristiti standardni motori sa mBota? Pretpostavljam standardni, ali čisto da provjerim :slight_smile:


#11

Tako je, samo standardni :slight_smile:


#12

Hvala na odgovoru :slight_smile:


#13

Pozdrav svima!
Imam mali problem, u samoizolaciji sam i ne mogu fizički biti s djecom, djeci je ostalo jako malo da završe zadatak za 1. kolo no i dio djece je u samoizolaciji (svaki tjedan je netko drugi u samoizolaciji, 2 cijela razreda su bila 10 dana u izolaciji). Pošto sam organizirala našu izvannastavnu aktivnost nulte sate (a stalno smo 1. smjena) rijetko koji kolega je voljan dolaziti na taj sat i raditi paralelno sa tri razreda (razredi se ne smiju miješati).
Pitanje:
Ako djeca ne uspiju završiti zadatak, možemo li se uključiti u natjecanje od 2. kola?
Imamo 5 mBotova i ne mogu ih podijeliti djeci da rade od kuće, također, većina ih nema pisače da ispišu stazu.
Lp
Hvala


#14

S obzirom da se razredi ne smiju miješati robote su ucenici dobili za kući, radimo online sate robotike svi zajedno jednom tjedno. Staze im ja isprintam i ostavim u školi na porti s obzirom da oni dolaze u popodnevnu smjenu. Komuniciramo putem grupe na Viberu. Videe svojih vožnji poslali su mi tako također.


#15

Da li mogu mlađi zadatak odraditi na stazi od starijih (iste su samo mladji nemaju onaj centralni dio koji ni ne koriste, pa da ne režem stazu)?


#16

Naravno da mogu. :).


#17

Mi smo kupili od njih jer su oni najjeftiniji. Čipoteka je nekih 1.100,00 kn. S tim da su cijene porasle od lipnja (nadam se isključivo zbog tečajnih razlika).


#18

Pozdrav svima,
treba li ove godine kod snimanja videa za natjecanje stavljati oznake sa regijom i brojem natjecatelja? Prošle godine nisam sudjelovala pa ne znam je li došlo do promjene.
Hvala.


#19

Obzirom da se učitava točno pod imenom i prezimenom učenika u Neuronu, nema potrebe.


#20

Poštovani, ima li netko rješenje zadatka iz 1. kola?
Unaprijed zahvaljujem i lijep pozdrav svima!