“Nakon prelaska ciljne linije robot se ne mora automatski zaustaviti već ga ti možeš uzeti i isključiti.”
2.kolo-Što nas očekuje?
Pozdrav, također imam pitanje vezano uz kraj vožnje, da li se pod prelazak ciljne linije računa prelazak cijeloga robota ili će biti dovoljno da samo prednji dio robota prođe ciljnu liniju?
Pozdrav,
treba li za 2. kolo imati novi kotačić ili možemo staviti stari? Sa ovim novim čini mi se da malo zapinje na skretanju.
Naše natjecanje počinje u 17 sati, u regiji smo Zagorje 2. Djeca su taj dan u školi do 14 sati i nećemo ni ići kući, vremenski nam se ne isplati. Zanima njih, ali i mene, koliko otprilike traje natjecanje?
Znam da ovisi o broju sudionika, ali isto tako mislim da se broj sada zna i molim nekoga da mi kaže na koje vrijeme da računam, da mogu reći roditeljima kada da očekuju djecu?
Nakon odrzanog drugog kola primijetio sam da su ucenici na razne nacine postavljali robote na startnu liniju. Neki su stavili kotacic na startnu liniju, neki pocetak senzora, a neki ona dva vrha na bazi robota na samu startnu liniju. Molim @PaoloZ da pojasni jer ocito u zadatku nije dovoljno precizno objasnjeno, a ukoliko se robot poslozi na jedan nacin, na drugi vise nece raditi kako bi trebao.
Mogu li učenici prije samog ocjenjivanja puštati robota po stazi i mogu li išta mijenjati u programu tj. smiju li koristiti laptop?