3. kolo Croatian Makers Lige (2022./2023.)


#1

Dragi mentorice i mentori,

u sustavu Neuron, u dijelu Priprema, nalazi se uputa s poveznicama na materijale koje možete koristiti kao pripremu za 3. kolo lige u radu s učenicima.
Ovo kolo će biti fizičko i svi se učenici natječu ekipno.

Kolo traje od 6. 2. do 16. 2. 2023. Popis svih domaćina i termina održavanja prema regijama pronađite ovdje.

U 3. kolu svaka ustanova može sudjelovati s jednim timom u svakoj dobnoj skupini. Svaki tim može imati maksimalno 4 natjecatelja, a minimalno 2.

Kako biste mogli sudjelovati na natjecanju ispunite obrazac za prijavu timova za 3. kolo Lige koji je ovdje. Rok za ispunjavanje je ponedjeljak, 30. siječnja do 10 sati ujutro.

Koristite ovu temu za dijeljenje iskustva i informacija vezanih za 3. kolo.

Lp,
Teodora


#2

Da li i mlađa skupina treba kameru za 3. kolo?


#3

Treba, pogledajte Neuron.


#4

Poštovana,
17.2.2023. godine održava se Županijsko natjecanje iz informatike. Većinom su to djeca koja idu i na robotiku. To nam je sad veliki problem je treba pripremati djecu za oba natjecanja. Uvjet je za sudjelovanje kako bismo zadržali opremu. Može li se kako 3. kolo pomaknuti iza Županijskog?
Lijepi pozdrav!


#5

Skole domacini su birali termin, probajte sa njima promijeniti termin, ali koliko vidim, niti jedna skola nema 17.2. termin.


#6

Znam da je natjecanje 3. kola 16.2. 2023. godine, problem je u tome što su mi djeca kandidati za županijsko iz informatike pa je malo “gusto” pripremanje za jedno i drugo.


#7

Ja i kolegica iz škole koji sudjelujemo u projektu smatramo da je datum održavanja 3.kola neprimjeren (u Zadru,16.02 u 17h navečer), jer zupanijsko natjecanje iz informatike održava se 17.02 ujutro od 9h, a većinom djeca koja idu na robotiku su pozvana i na županijsko natjecanje stoga neće biti moguće pripremiti se za 3.kolo a niti sudjelovati u njemu jer ne želimo djecu preopteretiti sa natjecanjima. Zamolili bi promjenu/pomak datuma termina 3.kola za tjedan ili 2 nakon županijskog natjecanja.


#8

Poštovani, možete li pomaknuti 3. kolo nakon Županijskog natjecanja kako bi se djeca uspjela na vrijeme pripremiti? Obzirom da su to većinom djeca koja idu na Županijsko.
Hvala,
Lp


#9

Moram priznati da je i nama pakleno 2. mjesec, hrpa županijskih natjecanja i još par robotičkih. Već sam isplanirao sve, ali bilo bi lakše da je poslije županijskog iz informatike.


#10

Pozdrav svima,

u pripremama za 3 kolo je bilo rečeno da će natjecanje vro vjerojatno biti u subotnjem terminu ili kasnije poslijepodne, naime moja škola je relativno velika i termin u 16:00 15.02.2022. godine je termin kada su učenici koji sudjeluju u školi, a ja kao mentor na na poslu do 18:35 u redovnoj nastavi. Problematiku oko prijevoza još posebna kategorija za riješiti.


#11

Zar nemate pravo na sluzbenu zamjenu i ispriku za djecu?
I moji ucenici i ja imamo nastavu u terminu natjecanja i jos moram voziti u drugu zupaniju 45km u jednom smjeru.


#12

Poštovana,

kako možemo saznati je li uspio premještaj u drugu regiju? (zbog znatno veće udaljenosti do škole organizatora u slučaju pripadajuće regije)


#13

Dragi mentorice i mentori,

termini za 3. kolo su dogovoreni u skladu s ustanovama domaćinima koji su izabrali termin koji im najviše odgovora.
Datume provođenja 3. kola ne možemo pomicati zbog zimskih praznika u veljači te provedbe drugih aktivnosti.

Uvijek nastojimo maksimalno izaći u susret svim našim sudionicima Lige, no vjerujemo da razumijete da to nije uvijek moguće. Svjesni smo da ponuđeni termin natjecanja za određenu regiju neće svima odgovarati pa zato imamo opciju da se natječete u drugoj regiji.

Ako ste se prijavili u drugu regiju, obavezno se javite na email teodora.tadej@irim.hr. Povratno ćemo vam se javiti i potvrditi prijavu nakon što provjerimo ukupan broj prijavljenih i raspoloživost ustanove domaćin.

Hvala vam na razumijevanju.


#14

Hvala na odgovoru, poslao sam Vam mail u srijedu pa kad saznate, javite, hvala!


#15

Pozdrav,
možete li mi pomoći: kako se prijaviti u Neuron sustav?
Pokušala sam s nekoliko e-mail adresa i bezuspješno.

Tek sam se sada uključila u cijelu priču jer sam ranije bila spriječena.

Hvala na pomoći


#16

Pozdrav,

moram priznati da se više točno ne sjećam, ali pretpostavljam da su nam organizatori (IRIM) poslali poveznicu.


#17

Pozdrav,
molim Vas pošaljite upit na kontakt@irim.hr s podacima ustanove za koju se želite prijaviti u Neuron.
Obzirom da je račun vezan za ustanovu a ne mentore, potrebno se prijaviti s korisničkim imenom koji ste dobili na adresu odgovorne osobe.


#18

Pokušali smo kratko rekreirati neke poteze iz zadnjeg kola, ali potkrala nam se neka greška u kodu, neće prebaciti kod na microbit, ima li netko kakvu ideju?