3. kolo Croatian Makers lige


#1

Tema za diskusiju i pripremu za 3. kolo Croatian Makers lige koje će se održati od 16.4. do 20.4.


#2

Poštovani,

je li ikako moguće odgoditi kolo za tjedan 23. - 27.4.?

Na taj način bi dobili više vremena za vježbu.
Konkretno na mom primjeru: budući da praznici počinju 29.3. učenike koji sudjeluju u CM ligi ću vidjeti tek kad se vrate s praznika i prema tome imamo tjedan dana za vježbu.

Lijepi pozdrav.


#3

Pozz,na natjecanju mentori nece moci ucenicima pomagati rjesavanje zadatka?


#4

U tom jednom tjednu koji je predviđen za rješavanje zadataka, učenici su na Novigradskom proljeću. Dakle, u tom slučaju neće moći sudjelovati na 3. kolu.


#5

Da,
ovo će biti još nezgodnije kolo što se tiče vremena od prošlog…klince neću uopće vidjeti, pošto 9.4-12.4.je i državno natjecanje mladih tehničara…


#6

Slažem se s kolegama za pomicanje roka. Imamo premalo vremena. Radim s učenicima 4.r koji su prve godine uključeni u CM ligu i treba im više vježbe da bi sami riješili zadatak. Imat ćemo samo tjedan dana, tj. 2h vježbe kad se vratimo s praznika. Molila bih i da bude razlika u težini zadatka mlađe i starije dobne skupine, odnosno da nemaju isti zadatak.


#7

Pozdrav,
Je li moguće odgoditi kolo za tjedan iza?
Nećemo učenike vidjeti do iza praznika i malo smo kratki s vremenom. :grinning:


#8

Tjedan dana više bi nam dobro došlo. Ja sam također za pomicanje kola ukoliko je moguće.
Lp.


#9

Pozdrav,
pitanje vezano za zadatak za vježbu za 3.kolo CML. U završnom položaju mBota 1 i početnom položaju mBota 2 ne funkcionira IR komunikacija između robota. Dakle kada su roboti u sučeljenom položaju ne prenosi se IR signal sa prvog na drugi robot. Vjerovatno zbog stražnjeg smještaja bletooth modula na robotima. Zanimaju me iskustva drugih i prijedlozi rješenja.
Hvala.


#10

Slazem se sa pomicanjem termina kola na tjedan iza.


#11

Kakve veze ima IR koji se nalazi izmedju RGB dioda i BT koji je smjesten iza na maticnoj? :grin:
Kod robota koji prima, je li mu poruka u naredbi pod navodnicima?


#12

Kada se okrene robot mBot 2 stražnjim djelom prema mBotu 1, onda se IR signal prenosi i robot uredno reagira ali u zadanom položaju ne prima poruku od mBota 1.


#13

I svaki robot reagira na isti nacin? Zamjena robota ne rezultira promjenom u izvodjenju koda?


#14

Nemoj startati 1. mBota IR daljinskim upravljačem već pritiskom na botun na pločici.


#15

Hvala Željko. Tako funkcionira.


#16

Jel Vam se uspiju roboti okrenuti jedan prema drugome bez dodirivanja? Ako stavim robota 2 na mjesto kao što je na slici robot 1 prilikom okretanja uvijek udari u njega jer nema dovoljno prostora. Jel se smije robot 2 pomaknuti malo unatrag?


#17

Da, imali smo i mi takvu situaciju ali smo ju riješili na način da umjesto jedne naredbe za skretanje koristimo naredbe za svaki motor posebno pa smo jednom motoru zadali brzinu 100, a drugome -150 koji bi ga malo više povukao unatrag i udaljio od drugog robota.


#18

Puno hvala. Riješio na taj način i funkcionira. Lp.


#19

Pozdrav!
I mene zanima je li ikako moguće odgoditi natjecanje za tjedan iza? S učenicima imam mogućnost raditi samo 2 sata tjedno. S mlađom skupinom smo se do početka praznika pripremali za natjecanje “Sigurno u prometu” pa nam ovako ostaje samo 2 sata za vježbu.


#20

Ponekad je dobro staviti slanje poruke u repeat, kao i u običnom razgovoru može doći do “buke u komunikacijskom kanalu”