Poštovani Mario,
dio koji se čini kao da nedostaje nalazi se u segmentu iznad.
Možete koristiti LED matrix, jer ne daje nikakvu nepoštenu prednost, također, nemojte koristiti brže motore od originalnih.
Staza je u pripadajućem folderu na poveznici ovdje, samo smo zamijenili redoslijed stranica 8 i 9.
Pozdrav!
Molio bih da ubuduće imate na umu da nemamo svi neograničena sredstva… ovdje prvenstveno mislim na stazu, isprintao sam cijelu stazu i složio (na što sam utrošio sigurno sat vremena ako ne i više) i onda ispadne da su linije presvjetle i sad moram ponavljati cijeli postupak… malo mi je to demotivirajuće, plus problemi sa nastavcima koji se specijalno moraju izrezivati smatram da je staza veoma atraktivna, ali nekako sumnjam da ste nakon pripreme probali jednu takvu stazu izrezati u segmentima i zaljepiti u cjelinu. Rekao bih da je taj dio napravljen pomalo nabrzinu, da nebudem kritičniji.
Poštovani Igore,
hvala Vam na javljanju. Razumijemo da imate ograničena sredstva i zaista nam je žao što ste morali ponavljati postupak. Isto tako, žao nam je što uputa nije u početku bila detaljnija.
Svjesni smo da je za ovu stazu bio potreban dodatan trud i na tome Vam zahvaljujemo.
Svakako ćemo se potruditi da upute za stazu u narednim kolima budu detaljnije kako ne biste morali ulagati dodatna sredstva.
meni staza izgleda kao na papiru gdje vidimo cijelu…nastavke sam ostavljala i lijepila jedan preko drugoga ili kao puzzle…ne vidim što ne valja…lijepila sam gledajući sliku pa vjerojatno sama zamijenila listove…ne znam…uz poslove vezane za prosinac i priredbe ne znam da ću imati vremena ponovno rezati i lijepiti…nadam se da će naši mbotovi dobar dio odvesti za 1. susret sa senzorima koliko uspijemo shvatiti funkcioniranje
Poštovana Martina,
drago nam je da ste uspješno složili stazu! Vjerujemo da će se učenicima svidjeti i staza i zadatak. Ako negdje zapnete, slobodno se javite
Istina, ja kupujem SVOJ papir i koristim svoj pisač, nakon ispisa trebalo mi je dva školska sata da izrežem i polijepim…još k tome to imam u razredu i koliko god čuvam, netko od djece ostavi tragove na stazi i potrga stazu…
Jedan savjet u vezi staze. Ni pod kojim uvjetom nemojte lijepiti na pod. Moj savjet je nabaviti paket najjeftinijeg laminata i onda spojiti nekoliko dijelova i na to lijepiti dijelove staze. Ostatak papira i ljepila uklanjam zidarskom spahtlom ili prelijepim segmente novom stazom i pokazalo se super jer je na ravnom, mozete podici i nasloniti na zid da nitko ne gazi po tome, dovoljno je cvrsto i dugotrajno. Naravno, sam sam kupio laminat i spahtlu, ali ako uzmem u obzir kolicinu staza koje je trebalo zalijepiti kroz zadnje 2 godine CM lige, nije toliko velika investicija.
Idealno bi bilo kad bi se staze printale u tiskari i dostavljale sudionicima. To bi možda bilo i najjeftinije rješenje, a svi bi imali iste uvjete.
Ako iznađemo financijska sredstva i logističke mogućnosti za tiskanje i slanje skoro 600 A0 staza sudionicima, rado ćemo to i napraviti. U međuvremenu podsjećam da nam je intencija da ovo natjecanje bude prije svega edukativno, a što manje kompetititvno, pa tako mnogi kolege sastavljanje staze prepuste učenicima, kojima je to onda još jedno korisno iskustvo.
koriste se timer i reset timer blokovi, i naravno treba imati neki display na koji se to ispiše.
Napravio sam jednu jednostavniju varijantu koda za prikaz vremena na kraju željenog zadatka:
Ovo bi trebalo prikazati 10 na ekranu budući da na tu narebu preskače nakon 10sekundi.
Uglavnom, ne smijete ponovno postavljati kronometar u kodu programa ako želite prikazati ispravno vrijeme (npr. unutar narančastog bloka koji ovdje predstavlja neki program koji vrtite da biste prošli stazu).
Imali smo “udes” s jednim mBotićem, a na drugom se tipkalo “rasštimalo”… jel ima kakva preporuka kome se obratiti za servis, gdje nabaviti rezevne dijelove?
Pokušavala sam pronaći na forumu, al ima hrpa tema i iako sam gledala, nisam našla
Hvala svima koji me mogu savjetovati - pomoći