Fizičko kolo Croatian Makers Liga


#1

Dobar dan!
Imam samo jedno pitanje za organizatore CM lige.
Mislim da bi zadnje 4. kolo trebalo biti fizičko kolo da se stvarno vidi tko iz pojedine regije stvarno zaslužuje prvo mjesto i prolazak na superfinale. To fizičko kolo bi se trebalo održati u nekom većem prostoru te da se naprave staze za svaku školu po jedna. S tim bi dobili da je između timova veća distanca, pa makar bi svejedno trebali imati maske. Ako u nekoj regiji ima previše timova da se to održi izaberite prvih nekoliko i opet će se puno postići. I sami smo vidjeli da je bilo dosta loših rezultata na superfinalu 2018/19 i to samo zbog ovakvih virtualnih kola ja sam siguran da je to moguće učiniti uz manje troškove. ako je potrebno mislim da je svaka škola spremna dat dvjestotinjak kuna za stazu kako bi svi imali svoju. Hvala vam što ste pročitali ovu poruku i nadam se da ćete u suradnji sa stožerom uspjeti nešto postići! Lijep Pozdrav!
Učenik OŠ Petra Preradovića Pitomača Patrik Novogradec


#2

Dragi Patrik,

hvala ti na pitanju, prijedlogu i komentarima.
Ove školske godine organiziramo 3 kola natjecanja, umjesto 4 te nećemo održati superfinale. To smo odlučili temeljem promjenjive i različite epidemiološke situacije u Hrvatskoj i otežanom provođenju izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti.
Također, na snazi su ograničenja što se tiče organizacije okupljanja i provođenja aktivnosti te zbog toga nismo u mogućnosti organizirati i kvalitetno održati fizička kola ni superfinale.
Nadamo se da će se sljedeće školske godine situacija značajno popraviti te da ćemo ponovno moći provoditi fizička kola i organizirati superfinale jer osim što na takvim natjecanjima do izražaja dolazi pravo znanje i vještine učenika, veliki je doživljaj svim sudionicima naći se na jednom mjestu i natjecati se uživo.

Srdačno,

Ana