Konačni rezultati 3. kola, priprema za 4. kolo i sustav Neuron


#1

Dragi svi,
na mail ste dobili informacije u vezi konačnih rezultata 3. kola, pripreme za 4. kolo i sustava Neuron, ovdje nas možete pohvaliti i komentirati navedene teme.
Srdačno,
Croatian Makers tim


#2

Pozdrav,
u 4. kolu (online, ekipno) može sudjelovati samo jedna ekipa jedne dobne skupine iz iste ustanove ili može sudjelovati više ekipa?
Hvala.


#3

Jedna ekipa po dobnoj skupini po ustanovi.

Izvod iz;

Koliko učenika iz svake ustanove može sudjelovati na online kolu?Na online kolu lige nije ograničen broj sudionika po ustanovi. Rezultati kojih se učenika uzimaju kao ekipni rezultat za ustanovu na online kolu?Za ekipni rezultat ustanove zbrajaju se rezultati 4 najbolja natjecatelja/iceiz pojedine dobne skupine.


#4

Mogu li se kartice izrezati nove? Slučajno ih više nemamo.


#5

Možete izrezati nove kartice, i mi smo uzeli obični hamer papir u papirnici i narezali ga.


#6

kako spojiti senzor ako nemamo onu pločicu plastičnu kao produžetak? ispao robot na stol djetetu i puklo?


#7


#8

Hoce valjati ako se samo zalijepi plastika?


#9

ja sam probao lijepiti pa mi je ponovno pukla… Na kraju sam uzeo stapic od sladoleda, prepolovio, zalijepio polovice, izbusio, zasarafio i bolje od plasticnog… :smiley:


#10

Hvala na ideji…moram nesto smisliti i domara zamoliti da mi to napravi :wink:


#12

LP,
nedavno su se pojavili upiti za ažuriranja mBlock programa na 3.4.12. dok to nismo ažurirali program se nije mogao pokrenuti.
Sad nemožemo dodati extenzije, stalno javlja grešku da je Connection time over… ima li tko sličan problem i kako ga riješiti?
Ili prelazimo na ver. 5?


#13

i nama je u verziji 3.4.11 javljao “Connection time over” u četvrtak… Moguće da im serveri ne rade…


#15

To je meni javljalo još za vrijeme 3. kola. Nisam na laptope mogla instalirati ekstenzije za senzor, Srećom na jednom su bili instalirani od prije. Isto sam mislila da je stvar u serveru, ali sad ne znam… mene isto traži ažuriranje na noviju verziju. Trenutno ga “varam” tako da stavim da ću ažurirati kasnije.


#16

Prvi robot za mlađu dobnu skupinu nikako ne može detektirati crvenu boju,u čemu je problem?


#17

Možda u rasvjeti u prostoriji. Mi smo preselili stazu na bolje osvjetljeno mjesto i onda je radilo, Kod koji smo dobili u primjerima je u redu, uz maje dorade vremena timera, I provjerite baterije jer se na tom robotu brže troše. Doduše meni preslabe baterije uopče nisu uključivale svjetlo na senzoru za boju,