Piše da se violation pointi dodijeljuju samo ako je Completely In u krivom garbage stationu. Dakle mora u potpunosti preći crtu cijeli, ako nije moze se vratiti.
MakeX 2019 info i pitanja
Zanimljivo, koliko sam razumio iz 3.4 clanka Technical guida u kvalifikacijskim rundama se zbraja samo svom timu, a u championship rundi, buduci da je zbroj zajednički, ide skupa.
Ta linija je unutar crvene zone(imate zone u zadatku), kocka je Completely In i to je ok.
Edit: Ispravak sto se tice micanja, invalid props se mogu micati samo ako su u startnim zonama, sry
Josipe, hvala na odgovorima i pomoci, evo jedno pitanje i od nas. Da li vrijeme tece izmedju promjene iz automatskog u manualno (onih 30 sec) i ako da kojem se vremenu oduzima?
Pozdrav,
Evo odgovora:
- Ne mora, može sve odraditi u komadu ali pazite da se uskladite radnje sa saveznicima.
- Element se slaže prsten - kugla - prsten i možete složiti maksimalno 4. Ukupan broj bodova u tom zadatku je 100 (5 x 8 prstenova + 5 x 8 kugli + 5 x 4 stacka).
- Boduje se svaki prsten i svaka kugla po 5 bodova, svaki složeni stack je dodatnih 5 bodova.
- Smije, jednom kad je prsten cijelim obujmom u bazenu Observer smije premiještati iste po bazenu.
Srdačno,
Josip
Robot smije ući u prostor B pazite samo da se ne dogodi da djeca uzimaju loptice dok je robot unutra i dodiruje te iste loptice jer se to smatra prekršajem.
Boja prstenova ne igra nikakvu ulogu i jedan observer može slagati sve elemente jer elementi nisu podijeljeni na crvene i plave.
@zeljkou Nisam u potpunosti razumio na što mislite pod “vraćanje”, ako ih robot vraća u polje ok ali ih Observer ne smije dirati ako nisu cijelim obujmom u bazenu.
@mario.skrtic @zeljkou @IPv6 @LukaD Moje isprike, krivo sam protumačio violation za crvenu i plavu stranu te sam mislio da roboti ne smiju “operirati” na suprotnoj strani. Kao što je @IPv6 postao, prikaz iz video materijala je ispravan. Isprike još jednom.
Tako je, u kvalifikacijskoj rundi se violation oduzima ekipi koja ih je skrivila a u rundi za prvaka se zbrajaju jer je i rezultat ukupan zbroj osvojenih bodova obje ekipe.
Pozdrav
- Smije li se u onih 30 s premještanja s mBota skinuti nepotrebn dio koji je trebao samo u automatskim misijama (komad konstrukcijskog metalnog dodatka) ?
- Što ako mBoti u manualnoj misiji nekako nesretno zapnu za nešto i ostanu nepokretni ili se npr spetljaju međusobno dijelovima? Može li se tražiti suca da ih pomakne ?
Pozdrav!
Hoće li i ove godine biti natječaj za donaciju nove opreme za starter razinu? Mi smo pokušavali neke prepreke prema slikama složiti od prošlogodišnjih, ali bez puno uspjeha…
Još uvijek pokušavamo zatvoriti financiranje za ovu godinu. Svakako ćemo Vas obavijestiti o planiranom tijeku natjecanja.