Ako imate ekran, lako možete vidjeti koliki je očitan intenzitet boje, no i ako nemate, možete si pomoći ovakvim programčićima:
Isprobajte, mijenjajte, komentirajte.
Ako imate ekran, lako možete vidjeti koliki je očitan intenzitet boje, no i ako nemate, možete si pomoći ovakvim programčićima:
Isprobajte, mijenjajte, komentirajte.
Hoćemo li možda dobiti primjer zadatka (neki sličan zadatak) koji će biti u 3.kolu, kao što smo prije dobivali?
Imam nekoliko pitanja. Prema zadatku za viježbu znači da ćemo se natjecati sa dva robota? Pretposatvljam da če se raditi o grupnom zadatku? I koliko natjecatelja je predviđeno (četvero kao do sada ili samo dvoje) po učesniku? Školsku grupu (INA 5. - 8. r) imam sutra pa da im znam reći.
I samo mala digresija; Zadatak je vrlo zanimljiv, ali pitam se gdje će to moji prvašići i drugašići riješiti makon odrađena 4 školska sata robotike do sada i sa 2 sata pripreme prije samog natjecanja. Kao novouključena udruga moramo se natjecati jer se za 2. kolo nažalost nismo uspjeli izorganizirati na vrijeme. No što je tu je. Sretno svima.
Pozdrav,
nije uopće bitno koliko će tko uspjeti riješiti, smisao zadataka je samo da fokusiraju nastavnike i učenike na područje koje bi bilo dobro proraditi i naučiti, nitko ne očekuje od onih koji se tek uključuju da moraju biti na razini ekipa koje su od početka unutra.
Natjecanje će biti s 2 robota, ekipno, a sva 4 učenika sudjeluju, no tko ih nema toliko, može i manje.