Produljenje provođenje pretkola


#1

Poštovani mentori,

obzirom na upite na forumu i Vaša pitanja želimo Vam pomoći u provođenju pretkola natjecanja koje se upravo odvija. Zadatak koji trebate riješiti s učenicima je vrlo jednostavan, svodi se na korištenje nekoliko naredbi kako bi se robot pokrenuo i «naštimavanje» vremena kretanja robota u pojedinom smjeru.

Edukacijski video koji Vam može pomoći da shvatite osnovne koncepte kretanja robota nalazi se ovdje: http://izradi.croatianmakers.hr/project/mbot-osnove-kretanje-robota/

Edukacijski video koji objašnjava korištenje RGB dioda (koje se koriste samo u starijoj dobnoj skupini) nalazi se ovdje: http://izradi.croatianmakers.hr/project/mbot-osnove-rgb-diode-1/

Robot pri kretanju ne koristi nikakve senzore, već se jednostavno kreće prema naredbama idi naprijed, čekaj nekoliko sekundi, skreni desno, čekaj neko vrijeme dok se robot ne zakrene, idi naprijed, čekaj itd. Sve što je potrebno jest da učenici eksperimentiraju s vremenima kretanja robota. Dodatno, ne moraju svi učenici nužno riješiti cijeli zadatak i doći sa robotima do cilja. Neka naprave najbolje što mogu, a vi ih svakako ohrabrite jer učenje temeljem pokušaja i pogreške je najbolja metoda učenja.

Još jednom Vas molim da ovo ne shvatite kao natjecanje, ovo pretkolo služi da svi krenemo raditi i da se zagrijemo. Rezultati pretkola neće utjecati na bodovanje u kolima niti na selekciju natjecatelja za 1. kolo (koje će biti online) pa svakako možete na njega prijaviti koliko god natjecatelja želite.

Želimo se zahvaliti svim kolegama i kolegicama koje su pokrenule rasprave na forumu i međusobno si pomažu. Ako se već niste priključili svakako se priključite našem forumu na: http://forum.croatianmakers.hr/

Naposlijetku, obzirom na Vaše upite i našu želju da budemo fleksibilni i pružimo Vam podršku u provođenju aktivnosti u Vašim ustanovama produžavamo trajanje ovog pretkola na ukupno 2 tjedna, tako da stigente sve odraditi sa svim sudionicima. Rok za predaju rezultata pretkola je nedjelja, 6.11.2016. do 15:00 sati.

Sretno s provođenjem pretkola,
Vaš Croatian Makers tim


#2

#3

Super za produljenje roka. Ipak imamo više vremena mi koji smo novi,a i učenici. Ako ništa drugo ipak se mogu malo upoznati s robotićem. Hvala.


#4

Hvala!! I meni je sada lakše!!!


#5

Hvala za produljenje roka


#6

Odlično za produljene roka!!!


#7

Molim vas kako glasi zadatak za pretkolo (oblik i dimenzija staze staze … )
Pozz


#8

Poslali smo zadatak i sve potrebne dokumente e-mailom.

Molim javite mi svoju e-mail adresu te ću vam ga proslijediti.

Dario


#9

Hvala, ipak je primljeno - tehnicki problem.
Marijan


#10

Zanima me da li se staza ispisuje na papir A4 formata ili A3 formata.


#11

A4 format papir, nakon toga se spoje tih 6 papira


#12

Zahvaljujem na produljenome vremenu, dobro će nam doći za rješavanje tehničkih problema


#13

Izvrsno! Drago mi je da je pretkolo produljeno, sad stignemo svi sve završiti.
Imam dva pitanja:
Je li se pretkolo odvija u jednom danu za sve moje učenike, ili mogu obaviti natjecanje kroz nekoliko dana (budući da imam više učenika i teško mi je uskladiti njihovo slobodno vrijeme i moj raspored)?
Ukoliko je moguće da održim pretkolo u dva termina, je i trebam sve video zapise objaviti odjednom ili mogu nakon svakog termina?
Unaprijed hvala na odgovoru
Sanja Kovačević


#14

Bolje je objaviti materijale nakon svakog termina, pogotovo ako imate više učenika. Vimeo u jednom danu besplatno omogućuje objavu 10 videa.


#15

@SanjaK,

možeš obaviti natjecanja u više dana, nije problem. Upload preporučam kako je @Alenka rekla da odradiš isto u više dana, ne mora nužno biti odmah, važno je da su svi materijali online do datuma navedenog kao kraj natjecanja.

P


#16

Puno hvala, danas smo još vježbali… nastavljamo 2.11.


#17

Super za produljenej rok za pretkolo!