Zbirka zadataka CM lige


#1

Poštovani,
CM liga traje već gotovo dvije godine. Čitajući upite novouključenih mentora i voditelja, predlažem da na stranicama IRIM-a dodate sadržaj koji bi se zvao “Zbirka zadataka CMLige” i u kojoj bi bili objavljeni svi do sada korišteni zadatci, staze i elementi bodovanja.

Ovaj svoj prijedlog temeljim na činjenici da kad sam pošle šk.g. počinjala nisam imala zadatke koji su prethodno korišteni. Naravno, uvelike su mi pomogli edukacijski materijali objavljeni na stranicama i objave na forumu, ali za pravu metodičku pripremu i planiranje rada s djecom sam se trebala snalaziti na razne načine. Često nisam bila sigurna je li ih dobro pripremam.
Ove godine sam u radu koristila prošlogodišnje zadatke i to mi je uvelike olakšalo rad i planiranje tema rada, vježbe i pripreme. Zato mislim da bi objavljena zbirka zadataka svima bila korisna i poticajna.
Uz pozdrav
Sanja K.


#2

To bi bilo super. Podržavam prijedlog.


#3

Hvala na odgovoru!
Pratim temu i žao mi je da nema više podrške ovom prijedlogu. Iako je objavu vidjelo preko 100 članova foruma, stigla su 4 lajka i 1 odgovor.
Čini mi se da to nije dovoljno da se prijedlog uvaži


#4

Ma bit će, samo da mrvicu popusti gužva :wink: U međuvremenu se možete poigrati ovime:


#5

Dobar dan,
možemo li očekivati objedinjene zadatke, pripadajuće staze (kako bismo ih mogli isprintati) i pripadajuća rješenja svih zadataka sa svih prijašnjih kola CM lige?
Hvala puno !
Ivan


#6

Podrska i iz Travnika za Zbirku super ideja :blush:


#7

LP,
izradila bih zbirku od onog što imam arhivirano kod sebe.
Zanima me, je li bi objavljivanjem materijala prekršila neko pravilo IRIM-a - autorskih prava?


#8

Sanja, nije protivno nikakvim pravilima, dapače!


#9

Drage kolegice i kolege,
materijale s CM lige koje sam uspjela prikupiti, kompletirala sam u tri zipane datoteke. U materijalima sam dodala i skripte koje sam izrađivala za svoje učenike, kao pomoć u pripremama.
Primjeri rješenja koje ćete pronaći u datotekama nisu u potpunosti i konačna rješenja zadataka. Moji učenici su pohranjivali razne varijante svojih rješenja, neki “rade”, neki ne, neki nisu dovaršeni, a neka rješenja su preuzeta sa stranica IRIM-a iz rubrike za edukaciju i/ili prikupljena sa raznih rasprava na forumu.
Datoteke možete preuzeti sa stranica Društva pedagoga tehničke kulture Zagreba: http://www.dptkzg.hr/nastavni-materijali/

Dobru zabavu i puno uspjeha u novoj školskoj godini


#10

Draga Sanja,
hvala na prikupljenim i podijeljenim materijalima! Sigurna sam da će pomoći kolegama u radu! Svakako pogledajte i naše nove primjere u Dodatnim zadacima za mbot koje smo objavili na izradi.croatianmakers.hr portalu te ih iskoristite s Vašim učenicima.


#11

Hvala AnaT… ne znam kako, al meni link ne otvara stranicu,već daje poruku o grešci


#12

izradi.croatianmakers.hr/


#13

Adresa portala je izradi.croatianmakers.hr
Editirala sam i u prethodnom odgovoru :slight_smile:


#14

Trenutno imamo poteškoća sa serverom na kojem su objavljene datoteke. Ispričavam se ukoliko je netko u proteklih 48 sati pokušavao preuzeti materijale.
Javit ću kad stranice budu ponovno dostupne
LP, Sanja