Croatian Makers Liga 4. kolo


#1

Dragi svi,

ovu temu možete koristiti za pitanja u vezi 4. kola.


#2

Poštovani!

Kako sam mail za zadatak dobio tek sada, a sljedeći put imam grupu tek za 2 tjedna, odnosno 15. 4. molim Vas da nam omogućite barem unos podataka i upload filmova do početka proljetnih praznika 18. 4.


#3

Molim pomoć. Robot se zaustavlja prije nego dođe do crvene kartice. Postoji li druga opcija osim detect color sensor red?


#4

Apsolutno podrzavam produzivanje.


#5

U zadatku za mlađu dobnu skupinu, nema šanse da se oba robota parkiraju na za to predviđena mjesta kako ste zamislili, a da se ne sudare. Iako sam senzor za boje pomakla koliko sam mogla prema sredini robota (bio mi je više isturen s prednje strane robota), prvi robot previše ulazi stražnjim dijelom u polje P2 i drugi robot nema mjesta se parkirati iza njega. Ja ću morati prvog robota nakon prepoznavanja crvene boje i zaustavljanja još pomaknuti prema naprijed.


#6
  1. kolo zadatak - starija dobna skupina
    zadatak se može protumačiti na dva načina; nigdje ne piše u zadatku da li ružičasti robot na prvom križanju skreće desno ili nastavlja put .

#8

Ali pise… “… Oba robota će praćenjem linija naići na prvo križanje. Na tom križanju ružičasti robot mora prvi proći križanjem i nastaviti vožnju po desnoj crti koja vodi do gornjeg dijela staze. Kad ružičasti robot prijeđe križanje, plavi dolazi do križanja i krene lijevom, preticajnom linijom većom brzinom kako bi pretekao ružičastog robota i prvi prošao sljedećim križanjem. …”


#9

Nije problem ako koji dan kasnije uploadate, pogotovo što su blizu praznici.


#10

Slobodno pomaknete jednog ili oba robota malo u neku od strana, bitno je da su u položaju kao na slici.


#11

Koji je onda zadnji službeni datum za upload videa i ispunjavanje tablice s rezultatima?


#12

Smijemo li i snimanje odraditi nakon 15.4., tj do 17.4.? Mi smo sudjelovali u Erasmus projektu protekli tjedan, a od sutra sam na ekskurziji s osmašima, zamjena ne radi izvannastavne aktivnosti. Učenici nisu stigli programirati drugog robota, a stvarno bi željeli.


#13

Snimke možete predati do 19.4. kao i rezultate.


#14

Lijep pozdrav! Radim na 3 skole, a robotiku imam samo u jednoj. Kako je ovaj rok tako na knap vidjela sam ucenike u cetvrtak kad smo prosli kroz zadatak, i ovaj tjedan ih vidim u cetvrtak kad cemo pokusati snimiti. No zadatak pokusavaju sastaviti sami kod kuce zbog tajminga.
I sad sam dobila mail od ucenice koja pise da joj za portove nudi 6, 7, 8, i 9, a na robotu su portovi 1, 2, 3, 4.
Moze li pomoc o cemu je rijec?
Hvala puno! :slight_smile:
Kopiram njen mail:… u programu mi pise da je senzor za boju Port6, a na robotu je Port4 i nemam mogucnost prebacit na port nizi od 6, nego samo na 6, 7, 8, 9, 10, znate li mozda u cemu je problem?"


#15

vjerojatno je pobrkala usb port i portove na robotu.


#16

Kriva pločica odabrana u postavkama?


#17

savjet kako popraviti? :thinking:


#18

Savjet kako popraviti? :thinking:


#19

Boards -> mBot odabrati, vjerojatno je neka druga odabrana.


#20

Ustvari više izgleda da je odabrana kriva ekstenzija


#21

Odabrana je mBot-provjereno! :disappointed_relieved: