Windows 10 na svim računalima.Upload stalno failed.Zašto ? Jel može pomoć? Jel to zbog Windows 10 ili zbog nekih zaštita na računalima ?
Problem kod prebacivanja programa na mBot - Upload to Arduino
Probajte napraviti onako kako je gore napisao LMazzi. Danas sam tako napravila i sve mi radi na Win 10.
Imam stara raunala na koje smo instalirali win 7, dosta su spora. instalirali smo mbot programe na 5 računala. Sad se javlja problem kod Upload to Adruino. Nakon dosta vremena čekanja javlja se greška Upload Failed. nema lozinka na računalima.
nebi trebalo biti problema sa Win 7, molim napravite screenshoot greške ili prepišite što točno piše u donjem desnom dijelu gdje mBlock izbacuje tekstualni opis greske.
P
Kolegica i ja danas u informatickoj ucionici pokusale raditi s djecom, od 15 racunala samo na 1 radi sve-
ne pomaze ni desni klik ni opcija administrator. Ne spoji se uopce s racunalom. Nema nista.
LP
molim Vas pratite upute za instalaciju koje se nalaze na http://izradi.croatianmakers.hr/project/prvo-povezivanje-s-racunalom/
Ukoliko budete imali dodatnih upita slobodno nam se javite.
P
Puno hvala!
Imali smo poteškoća s prijenosom programa, al’ kad smo podesili po vašoj uputi, sve je “proradilo”.
Dječica veselo skakuću po učionici, a moj stres se stišao
ok je sada ide upload, ali imamo novi problem, kad odvojimo robota od računala i ponovno spojimo (napravimo connect)
ne dozvoli mijenjanje programa
Ja imam problem sa prebacivanjem naredbi. naime kada pokušam prebaciti naredbu u traku za izradu programa naredba uopce ne reagira te je ne mogu prebaciti.
Pozdrav, i ja isto imam problem na svom racunalu kao i Boris. Nakon upisivanja programa i zatim Upload to Arduino izbacue mi istu gresku - Arduino cannot run because it could not create a folder to store your settings. Moram napomenuti da se ovdje ne radi o racunalima iz skola koja imaju lozinku administratora
Pozdrav umuliks. I meni se to dešavalo.
Save program, ugasim mBblock, opet ga upalim i onda je sve radilo.
Nekad se program smrzne.
Kako riješiti problem programiranja Mbota na Windowsima XP pošto imam samo te Windowse instalirane u informatičkoj učionici. Problem se javlja kod prebacivanja programa tj . kod kompajliranja izbaci grešku i ne uspije ubaciti program . Probao i starije verzije programa za win XP ali ista stvar. Na njima sam normalno programirao Arduio uno preko Arduino Ide, a li Mbot se ne da isprogramirati.
Problem je u kompajliranju pošto prepoznaje com port i prebacivanje originalnog pirogama ide u redu.
C:\DOCUME~1\Xp\LOCALS~1\Temp\build4776671220726519687.tmp\MakeBlockDrive\MeVoice.cpp.o C:\DOCUME~1\Xp\LOCALS~1\Temp\build4776671220726519687.tmp\MakeBlockDrive\MeWifi.cpp.o C:\DOCUME~1\Xp\LOCALS~1\Temp\build4776671220726519687.tmp\MakeBlockDrive\utility\avr\Servo.cpp.o C:\DOCUME~1\Xp\LOCALS~1\Temp\build4776671220726519687.tmp/core.a -LC:\DOCUME~1\Xp\LOCALS~1\Temp\build4776671220726519687.tmp -lm
collect2.exe: error: ld returned 5 exit status
Error compiling.
Probajte pokrenuti program s desni klik pa run as administrator, nekad treba tako makar jeste administrator.
Nažalost, ima nas još s istim problemom kao DarkoM na računalima s XP-om. Upload radi samo za programe s par linija naredbi, za sve drugo moramo program kopi-pesjtat na računalo sa Win7!
mi smo odustali od xp. U učionici imam samo dva računala na win7 što nam stvara dodatne poteškoće… jednostavno djeca naprave programe na računalima s xp snime na USB a računalo s win7 koristimo za prebacivanje na mBota. tako da definitivno niste sami.
Sve se učitava dok ne dođu LEDice onda nastane problem. Nisam ga uspila riješiti već kao i kolege kopiramo na računala sa Win 7 i tako prebace na robote.