Složili box. Robot se ne miče. Ostavili puniti par sati. I dalje ništa. Ideje?
[STEM box] Čudna sprava: Svemirska STEM avantura
I nas zanima kako se robot puni? Uključili ga složili, radilo sve. Ostavili sve uključeno preko noći i baterija se ispraznila. STEM box uključen u struju, svjetlo crvena dioda ispod, robot je na mjestu za punjenje. Svejedno prazan… Što dalje?
Znam da je tlaka rastavljati box, ali provjerite kako zavojnica priljeze na podlogu (trebala bi cijelom povrsinom biti na papiru ili tik iznad) i je li robot u standbyu pozicioniran iznad punjaca. Pod rukom se osjeti punjac pa malo ispipajte i kod kalibracije ga postaviti u pravilan polozaj iznad punjaca.
Imao sam taj problem, prosli tjedan me nije bilo pa ne znam od kad je robot mrtav, ali bio sam iznenadjen u ponedjeljak. Nakon sto sam se malo poigrao u ponedjeljak, robot jos uvijek radi iako ga klinci svaki odmor mrcvare sto znaci da se uspjesno puni.
Nama bila žica otpojena. Dobili novi robot. Ni nama se ne miče, stoji na mjestu za punjenje. I ništa.
Samo da provjerim…
Jeste spojili i stol i upravljacki tablet u struju?
Svijetle li na robotu plava i crvena LEDica?
Kod prvog pokusaja programiranja na tabletu bi se automatski trebao pokrenuti program za postavljanje polazisne tocke robota.
I zavojnica mora biti ispod robota, ko na slici.
BTW, je li netko napisao neka “pravila korištenja” boxa koja će staviti uz box i rado bi sherao?
Cini se da se nas mr. Robato naljutio kroz vikend, ukljucio crvene LED-ice i ne mrda.
Opet moram rastavljati box…
Ako se robot ispravno puni mora svijetliti ovako:
Ako je robot prazan, ostavite ga malo da se puni. Ugasite ga i ponovno upalite. Nama je tako proradio…
Polozaj u kojem su punjac i zavojnica u stand byu
Polozaj u kojem bi robot trebao biti da je zavojnica vecinom povrsine na punjacu
Probao sam kalibrirati robot tako da stoji u najboljem polozaju, ali mislim da je softverski postavljen da se vraca na tocno odredjenu poziciju…
Molim vas detaljniju upuitu, slile ili video kako ste spojili stol i tablet u struju i što sve treba da bi robot počeo raditi.
Hvala
Pa zapravo je jako jednostavno…
Stol i tablet spajate u dobiveni adapter i to u uticnicu, sve smo dobili u onoj prvoj kutiji
1.nakon sastavljanja kutije potrebno je robot staviti kao u uputama
2. ukljucite robota
3. odaberite prvu razinu na tabletu pa bi se trebalo prebaciti na kalibraciju
4. kalibracija robota prema uputama
5. i to je to
P.S.Video kalibracije cu objaviti cim cu imati uvjete
Videozapis kalibracije robota
https://drive.google.com/file/d/1B_w8JLICjhnpLLvoTUhUvXLqatK38yRU/view?usp=sharing
Dragi mentorice i mentori,
u sklopu interaktivnog prirucnika dodali smo lekciju o STEM box uređaju.
Za pristupanje Interaktivnom priručniku morate biti prijavljeni na svoj korisnički Izradi! račun.
lp,
Teodora
Pozdrav!
Nama je robot radio 2 dana i nakon toga odjednom stao. Kada ga stavimo na poziciju za punjenje, svijetli samo desna lampica, znači da se ne puni… Pokušali smo uključiti i isključiti robota, ali i dalje niti jedna lampica na njemu ne svijetli. Prikaz i funkcije na “tabletu” rade. Samo nam robot uopče ne reagira.
Molim za pomoć…